Wednesday, March 30, 2011

Kenapakah Jehan tade skrip?

YAH!why meh? jehan yg ku suka bila berjambang (klu tak berjambang n rambut sikat lakang i dun like!) dlm citer Hikayat Merong Mahawangsa tak diberi skrip? correct me if im wrong..but as i notice la kan masa tengok movie tu kat wayang (di mana agak-agak rasa nak terlelap sebab agak slow, bersama ayat2 skrip kona pi kona mai ,sangat tinggi bahasanya http://www.emocutez.com) watak beliau memang tadak skrip..taw-taw time dok lawan-lawan kena kelar leher dengan sapa nama pawang jahat tu.. ahaaaaa Taji namanya.. (visit here plez)

Kot ye pong bagi la skrip sebaris dua kepada beliau kerana sesungguhnya beliau adalah antara faktor pelaris citer ni dan pelakon yang agak digemari ramai ..terutamanya wanita http://www.emocutez.com



Sebenarnya nak mengulas mengenai cerita tersebut, yang mulanya aku tanak tengok lagi sebab aku dapat sms dari Celcom kononnya aku "berpeluang memenangi tiket ke HMM"  kerana top up sebanyak RM120  pada hujung bulan 2 ari tuh...bukan main aku call customer service dia tanya camne nak reply, da buat kemain ku tunggu punya tunggu tadak pape pon..takut tunggu-tungu kang terlepas di pawagam,kesian KRU..sebab penat-penat wat citer bajet tinggi orang pi tengok  pirate DVD lak..http://www.emocutez.comso spontaneously on that one fine day aku ajak member tengok kat Wangsa Walk,

And citer dia..hurmm... bagi aku kurang impak..tak teruja..tak sampai keterujaan yg cuba dicetuskan ..lebih kurang cam sama halnye dengan Cicakman yang bila citer dia abeh i was left clueless... http://www.emocutez.com


dari segi graphic tak dinafikan...superb la haii..remind me so much to 300, the Lord of the Ring, Ong Bak, Harry Potter, Pirates of the Caribbean ...maybe inspired by la kot...not bad...no offence but really, it's a nice try..it was really a good result..just jalan cerita je..plot sangat loose...kegentingan yang cuba digambarkan, semangat peperangan yang cuba digembar-gemburkan memang kurang sampai..aku harus memujuk hati untuk sampai baru sampai..

However, to conclude...usaha dan pencapaian yang  baik dari KRU http://www.emocutez.com.. cuma kalau boleh, (ya ku sedar cakap memang sonang,siapalah aku..) kalau bolehla kan, jalan cerita tu biarlah strong sikit..alang-alang  bajet berjuta-juta... jalan citer biar perfect...baru meletup-letup..bust the block,blockbuster!

Yeah,majulah industri perfileman negara..ambilla saya bekerja dengan kalian ya KRU? kerana cita-citaku dulu adalah untuk bekerja dengan Universal Studio atau yang sewaktu denganyer...kahkahkah

Sekian disertakan pic-pic untuk menvisualisasikan tulisan ku ini...

Adegan meniup horn sampai tertonggek.

From HMM

From Ong Bak 
Dari HMM
Dari LOTR ..hehe

Dari HMM


Dari 300, my fav movie!


Dari HMM, berlawan di pantai
Dari Pirates of the Caribbean
Dari HMM, orang tua berambut n janggut putih
Dari LOTR, real sikit la rambut beliau
Dari HMM..askar-askar tak berbaju

dari Ong Bak.. 

photo source :
KRU STUDIOS - The Malay Chronicles: Bloodlines (Hikayat Merong Mahawangsa
Pirates of the Caribbean: At Worlds End in movies, article nr. 30264
I Watch Stuff - News 300 Posters
The Lord of the Rings - Wikipedia, the free encyclopedia
Ong Bak 3 (2010) 720p - BluRay RapidShare, MegaUpload, HotFile Free Full Download - WarezL

Wednesday, March 16, 2011

Chenta ♥


Melihat pasangan2 merpati yg ku kenal melangkah ke alam perkahwinan...ades jeluznyer... yg da ada baby bergelimpangan, eh i mean berlari2 panggil diorang "mama" or "papa"... wow~ http://www.emocutez.com

aku pernah hampir bertunang, dan pada masa itu aku agak tergedik2 nak bertunang..tp akhirnya tak jadi..tapi bila dikaji2 niat aku nak bertunang masa tu salah...sebab tu la tak jadi..kowt.. redho ja la kan... mungkin sebab aku nak melaram pakai baju bertunang ala2 puteri...sbb asyik g tgk member bertunang...ada ke patut??? http://www.emocutez.com

memangla tak jadi......wakakaka~

bila direnung2 dipikir2... aku ni layakkah bergelar isteri org? cukup ilmu didadakah? bersediakah?
jawapannyer..LOM~

sangatlah tak matang utk rasa nak kahwin sebab tengok kawan2 sekeliling da kahwin... apatah lagi kawan ADIK yg lagi muda 3 tahun pon da kahwin! (my goodness, sgt cepat beliau matang!) http://www.emocutez.com

bukan apa...bila kawan2 da kahwin...kita tak kahwin2..(plus tade steady bf da) rasa cam tak laku pulak... dan bila ayat2 sindir yang keji lagi mengejikan ditembak ke telinga tembus ke hati (sakit maksudnye) .. lagila tercabar.. meronta2 hati...

tapi mama pesan, semua kena berserah pada Allah swt.. kalau ada jodoh ada lah... tak kemana... kita tak boleh terburu2 tangkap muat je... ok aku hanguk2.. tapi ma, my biological clock is ticking... (dalam erti kata lain I'M AGING! )http://www.emocutez.com

mom said ,"takpe, ana kan awet muda...comey je sampai tua.."

erkkk??? (ikhlas kah kata2 mu itu mommy?)
ok...im still sweet 17.. http://www.emocutez.com

Dan aku pernah membaca tulisan Dato’ Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah dalam isu cari jodoh ni la..menurut rahsia tarikh lahir, aku ni jenis yg terburu2.. (selain baran)... termasuk dalam pencarian jodoh..maka aku haruslah berjaga2...

ini link utk tips2 beliau pada orang yg nak mencari jodoh.Dan ini satu petikan dari tips tersebut:
  Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha. Doa, usaha yang betul dan bersungguh-sungguh disertai dengan tawakkal, insyallah akan menemukan anda dengan pasangan anda.
dan
  Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini.

oklah...kena muhasabah diri lah...http://www.emocutez.com

aku juga suka dgn tulisan sorang kawan aku ni , actually dia adalah kakak kawan aku tapi lama2da jadi kawan ngan dia da...( beliau jua akan kahwin 19/3/2011 ini ,congratz ♥)
ini tulisan beliau:-
pernah x korg terpikir yg mana satu lebih menyakitkan?
meluahkan kata2 dan berharap x luahkannye?
atau x meluahkan apa2 kata dan berharap kt dapat meluahkannye?

jgn takot untuk btau seseorg yg kt syg die...
tapi kalau kt btau, mereka mungkin akan melukakan hati korg...
dan kalau kt x btau, kt mungkin akan melukakan hati mereka...

pernah x korg memilih utk x couple ngan seseorg kerana korg takot akan kehilangannye?
sebenarnye, hati kt akan memilih dgn sape yg die suke, dgn sape yg die x suke...
kt xle wat pilihan utk hati kt...ia berlaku dgn sendiri...so,ikut kata hati...

pernah x korg teringin utk mencintai seseorg lebih dr ape yg korg ade, tapi seseorg tuh terlalu takot utk menerimanye?

terlalu ramai antara kt masih single kerana kt terlalu takot...terlalu takot jika seseorg yg kt syg x syg kt mcm kt syg die atau x syg kt langsung!

pernah x korg menipu perasaan korg terhadap seseorg kerana korg takot korg x dapat handle bile seseorg itu menolak cinta korg?

kt akan menipu bile kt berasa takot...takot akan ape yg kt belum tahu, takot akan ape yg mereka akan fikir, takot akan ape yg akan terjadi antara korg...tapi setiap kali kt menipu, perasaan takot tuh semakin bertambah...

better take a move now... =)

kt mungkin kwn baik utk setahun, kwn rapat tahun depan, x kwn sgt tahun berikutnye, dan x kwn langsung tahun seterusnye...so,i juz wanted 2 say, even if i nvr talk 2 u again in ma life, u r special 2 me n u hv made a difference in ma life...i look up 2 u, respect u, truly cherish u, n most of all, i care bout u... PEACE OUT!
point yang cuba disampaikan beliau dalam tulisan beliau ini dari perspektif aku, maybe somewhat like this from Dato’ Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah:-
Tidak salah untuk orang perempuan memulakan usaha untuk berkenalan. Orang lelaki akan sentiasa merasakan mereka yang memulakan perkenalan walaupun sebenarnya orang perempuan yang mulakan.

hurm...ini sangat susah..seriously...  http://www.emocutez.com

dan sekarang aku memang tiada stock lelaki yg diminati.. canew?? so kita tunggu je lah..kalau ada terus kahwin je la..hohohohttp://www.emocutez.com

Monday, March 14, 2011

Unbelievably insensitive..total embarassment!

This time ,it's a serious writing..i came across this issue when i read this

Imagine if u were Japanese, how do u feel to see this? ur country tragic disaster in comic? supposed to be funny??
Zoy's from Berita Harian piece of work..such a Malaysian's pride!!! http://www.emocutez.com
Really unbelievably insensitive or extreme stupidity/obliviousness? eventho some might defend this work by saying it is the matter of perspective, different people see it differently.. regardless!

Why dont we try to see it from the victim's perspective? The only perspective that matters..kay?
Great loss of personal properties


Loss of facilities, infrastructures, domestic and economic resources
Loss of shelters, places to live in
You can just watch the remaining


Loss of souls of loved ones...




And this video clip depicting Korean 2009 disaster movie, entitled Tsunami (the name on the poster when i went to watch it in cinema, but in the internet the tittle is different , Tidal Wave) .

How devastated if u could imagine the real thing happened in Japan could be somehow similar to the clip??

And without guilt the idea of "cartoonising" the event would come across an insensitive ignorant merciless mind? Embarrassment to the nation.. Sorry Japan, 99.9% of Malaysian is not this idiotic... we pray for u and will help u in any way possible from here...




picture source: credit to MediaMalaya, Reuters, The Atlantic and some sources unknown bcuz i got it from email.