Wednesday, March 16, 2011

Chenta ♥


Melihat pasangan2 merpati yg ku kenal melangkah ke alam perkahwinan...ades jeluznyer... yg da ada baby bergelimpangan, eh i mean berlari2 panggil diorang "mama" or "papa"... wow~ http://www.emocutez.com

aku pernah hampir bertunang, dan pada masa itu aku agak tergedik2 nak bertunang..tp akhirnya tak jadi..tapi bila dikaji2 niat aku nak bertunang masa tu salah...sebab tu la tak jadi..kowt.. redho ja la kan... mungkin sebab aku nak melaram pakai baju bertunang ala2 puteri...sbb asyik g tgk member bertunang...ada ke patut??? http://www.emocutez.com

memangla tak jadi......wakakaka~

bila direnung2 dipikir2... aku ni layakkah bergelar isteri org? cukup ilmu didadakah? bersediakah?
jawapannyer..LOM~

sangatlah tak matang utk rasa nak kahwin sebab tengok kawan2 sekeliling da kahwin... apatah lagi kawan ADIK yg lagi muda 3 tahun pon da kahwin! (my goodness, sgt cepat beliau matang!) http://www.emocutez.com

bukan apa...bila kawan2 da kahwin...kita tak kahwin2..(plus tade steady bf da) rasa cam tak laku pulak... dan bila ayat2 sindir yang keji lagi mengejikan ditembak ke telinga tembus ke hati (sakit maksudnye) .. lagila tercabar.. meronta2 hati...

tapi mama pesan, semua kena berserah pada Allah swt.. kalau ada jodoh ada lah... tak kemana... kita tak boleh terburu2 tangkap muat je... ok aku hanguk2.. tapi ma, my biological clock is ticking... (dalam erti kata lain I'M AGING! )http://www.emocutez.com

mom said ,"takpe, ana kan awet muda...comey je sampai tua.."

erkkk??? (ikhlas kah kata2 mu itu mommy?)
ok...im still sweet 17.. http://www.emocutez.com

Dan aku pernah membaca tulisan Dato’ Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah dalam isu cari jodoh ni la..menurut rahsia tarikh lahir, aku ni jenis yg terburu2.. (selain baran)... termasuk dalam pencarian jodoh..maka aku haruslah berjaga2...

ini link utk tips2 beliau pada orang yg nak mencari jodoh.Dan ini satu petikan dari tips tersebut:
  Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha. Doa, usaha yang betul dan bersungguh-sungguh disertai dengan tawakkal, insyallah akan menemukan anda dengan pasangan anda.
dan
  Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini.

oklah...kena muhasabah diri lah...http://www.emocutez.com

aku juga suka dgn tulisan sorang kawan aku ni , actually dia adalah kakak kawan aku tapi lama2da jadi kawan ngan dia da...( beliau jua akan kahwin 19/3/2011 ini ,congratz ♥)
ini tulisan beliau:-
pernah x korg terpikir yg mana satu lebih menyakitkan?
meluahkan kata2 dan berharap x luahkannye?
atau x meluahkan apa2 kata dan berharap kt dapat meluahkannye?

jgn takot untuk btau seseorg yg kt syg die...
tapi kalau kt btau, mereka mungkin akan melukakan hati korg...
dan kalau kt x btau, kt mungkin akan melukakan hati mereka...

pernah x korg memilih utk x couple ngan seseorg kerana korg takot akan kehilangannye?
sebenarnye, hati kt akan memilih dgn sape yg die suke, dgn sape yg die x suke...
kt xle wat pilihan utk hati kt...ia berlaku dgn sendiri...so,ikut kata hati...

pernah x korg teringin utk mencintai seseorg lebih dr ape yg korg ade, tapi seseorg tuh terlalu takot utk menerimanye?

terlalu ramai antara kt masih single kerana kt terlalu takot...terlalu takot jika seseorg yg kt syg x syg kt mcm kt syg die atau x syg kt langsung!

pernah x korg menipu perasaan korg terhadap seseorg kerana korg takot korg x dapat handle bile seseorg itu menolak cinta korg?

kt akan menipu bile kt berasa takot...takot akan ape yg kt belum tahu, takot akan ape yg mereka akan fikir, takot akan ape yg akan terjadi antara korg...tapi setiap kali kt menipu, perasaan takot tuh semakin bertambah...

better take a move now... =)

kt mungkin kwn baik utk setahun, kwn rapat tahun depan, x kwn sgt tahun berikutnye, dan x kwn langsung tahun seterusnye...so,i juz wanted 2 say, even if i nvr talk 2 u again in ma life, u r special 2 me n u hv made a difference in ma life...i look up 2 u, respect u, truly cherish u, n most of all, i care bout u... PEACE OUT!
point yang cuba disampaikan beliau dalam tulisan beliau ini dari perspektif aku, maybe somewhat like this from Dato’ Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah:-
Tidak salah untuk orang perempuan memulakan usaha untuk berkenalan. Orang lelaki akan sentiasa merasakan mereka yang memulakan perkenalan walaupun sebenarnya orang perempuan yang mulakan.

hurm...ini sangat susah..seriously...  http://www.emocutez.com

dan sekarang aku memang tiada stock lelaki yg diminati.. canew?? so kita tunggu je lah..kalau ada terus kahwin je la..hohohohttp://www.emocutez.com

2 comments:

  1. rileks arr.. jgn terburu2. ahakss

    ReplyDelete
  2. ye bai..mane de terburu2...da bertahun aku single ni..hahaha

    ReplyDelete

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen