Sunday, April 10, 2011

Senyum ☺


Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali


Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa



Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum

tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza

Ditertawakan oleh anakku Inca Medina
Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa

Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama

Wanita hari ini jaga sensitiviti

Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan

Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit
Ahaks...senyum camni please ~~


Apa cerita ni senyum-senyum akak oi? cer citer cer citer...tade citer pape pon..cuma tadi ngah penat lam kereta kawanku dengar lagu Malique n Najwa bertajuk Senyum...dalam penat rasa rilex giler n layan giler lak..sesat jalan pon aku dan kawan dok senyummmmmmmmmm je...lagu terbaik walaupon lirik dia pusing-pusing...http://www.emocutez.com

Tadi baru balik dari Bazaar Rakyat Auto City The Mines ,(maybe bukan nama official dia kot...lebih kurang la). Tempat tu ala2 Danau Kota n Downtown Cheras la..pergh parking toksah cerita!!! http://www.emocutez.com

Kawanku dahla seorang awex, kereta lak baru sangat..dapat parking sempit, kena side parking, aishooo bertungkus lumus kiteorang, kejap aku kejap dia, tapi sebab keta dia aku tak berani kang langgar lak...sampai mintak tolong sorang brader tu..yang tanak tolong drive dan parkingkan alasan kereta kawanku tu auto... beliau tolong pusing stering je dari luar tingkap..haha..kalau tak memang tak masuk-masuk laaa parking tu...http://www.emocutez.com

Hmm bazaar tu cam best a gak... ala mana-mana bazaar pon same je... banyak baju, tudung..ade gak barang2 lain,cam biasa ... 

Kiteorg sakan gakla pusing shopping sampai penat..dari kul 9pm sampai kul 12am..

Yang tak best 1 je ...lampu asyik terpadam! banyak kali plak tu...ada la 5 kali sepanjang aku kat situ...peniaga-peniaga tu memang tak puas ati, diorang kata selalu je camtu, tapi kali ni paling kerap...bahaya kowtttttt..

Bayangkanla,aku ngah belek barang tup2 gelap gelita...tup2 nyala balik...Aku ngah nak bayar duit tudung kat macik tu,tup2 padam...dalam 2 minit nyala balik...kalau aku jahat lari je bawak tudung tu masa gelap cane? tapi aku tak buatla aku baik,   tapi klu orang lain yang jahat? mahu rugi peniaga2 tu...

Tu bab mencuri, menculik? meraba a.k.a mencabul? tak ka naya... pacik kedai tudung tu cakap ade macik kedai depan dia da kena curi da duit dia smp RM1000 gara2 intermittent black out ni...bukan pakai generator pon, pakai tah apa tong TNB tepi jalan tu (menurut macik tu la) ... namun begitu asyik padam2 je lampu dorang (sebab dorg pakai sumber letrik berpusat, bukan individual punye) ...tah cane tah pihak pengurusan dia tu wat keje...taktaw la nak komen cane sbb tade pengalaman...tapi diharapkan takda la masalah camtu,peniaga2 tu bukan tak bayar sewa tapak~http://www.emocutez.com

0 comments:

Post a Comment

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen