Friday, December 23, 2011

Gemuk je Huduh, Kurus je Cantik..Ye ke?

Sapa cakap camtu ha? Sapa? Sapa?? Habaq mai sat!!
Aiseh, ni macam nak halau readers dari blog aku je..(dah la tak ramai pon hakhak)

Beginilah.. bebaru ni aku mendapat komen dari seorang jejaka (aiceceh)… Dia bagi komen yang baik je la pon, then aku balas “eh dah berisi balik dah ni.. naik beberapa KG ni taw..” then dia balas.. "yeke? tipu a..nampak cun jer…”

Hey hey takde motip nak cakap aku cun okeh!http://www.emocutez.com

Cuma frasa terakhir balasan beliau tu triggered me to question, adakah asal badan naik je, makna kata gemok la kan, mesti tak cun?? Adakah? Adaaakahhh?

Sebab pada aku, people come in different size and shape..Nevertheless that’s not an excuse for you to take ur health for granted okeh.. You can still be healthy eventho ur not made of only skin and bone.. am I rite? Of koz im rite~~http://www.emocutez.com

Tak semestinya gemok (bukan obese eh) mesti tak cun, tak semestinya kurus mesti cun.. Kalau dah dasar cun, memang la cun.. Kalau da dasar tak cun, memang takkan cun, tapi semua ciptaan tuhan cun-cun belaka..Cun tak cun di mata manusia hanya sebab ikut taste masing-masing, atau sebab their mind or perspective/definition of beauty are shaped by the media.. Bila artis kurus melidi dikatanya seksi, bila ada lemak sket je dah kena panggil gemok.. ada ka patut?http://www.emocutez.com

Entry aku ni nak mengagungkan 2 wanita tak kurus, tapi cun…Wanita jelita cukup makan dan zat yang pertama ialah tak lain tak bukan, pojaan aku sekarang,  Adele
Some people think I'm mad?? Mad beautiful!

Beliau memang ngah feymes bangat skang ni…Show merata..dapat perform kat Royal Albert Hall lagi.. nampak matang walaupon umo baru 23.. ada orang cakap sebab dia gemuk tu yang nampak tua.. but for me, kalau dia kurus pun, memang dia akan nampak that matured becuz dia memang seorang yang matured; at the age of 16 lagi dia da buat lagu yang top melambung-lambung dekat chart kowt.. Korang boleh? Aku pon tak boleh~~
“As soon as I got a microphone in my hand, when I was about 14, I realised I wanted to do this,” she says. “Most people don’t like the way their voice sounds when it’s recorded. I was just so excited by the whole thing that I wasn’t bothered what it sounded like.”-Adele Official Website

Umo 14 da masuk BRIT School for Performing Arts & Technology, menunjukkan yang memuda lagi dia da tahu apa dia minat, apa yang dia nak buat lam hidup dia..

Lagu dia yang first main kat radio Malaysia tak lain tak bukan Rolling in the Deep.. Masa memula dengar aku ingat wanita black, sebab sora cam power gilak je..then one day aku tanya one of my frens apa lagu best skang, then this friend of mine introduced her to me (cewah!). Dia copy the whole album kasi aku, (piracy issue here~)http://www.emocutez.com

Layan gilak la semua lagu beliau..selain that top hit,aku suka Set Fire to the Rain, Rumour Has It, Someone like You, and Take It All (yang paling sadis). Bila dengar mesti sebok nak sing along, padahal sora hampeh, terkincit je bila sampai high notes (ala understandable la aku tak masuk kelas vocal kot~)
Cun kan kan?

Bila da feymes ni biasa la..kalau dapat peminat mesti dapat haters sekali punyela..pakej dah tu.. So si haters yang suka keseksian artis yang berlandaskan gimik semata seperti AHHH takmau sebut…(sendiri pikir..) of coz la takleh terima Adele yang tak menepati ciri-ciri bintang porno opss bintang Hollywood yang lain.. Pelbagai ejekan diterima, panggil dia McD addicts lah, perli dia konon too fat sampai takleh gerak bila nyanyi asyik duduk la dan macam-macam lagi la.. well just let haters keep hating..

But come on la, just admit it.. compare dia dengan, let say Gaga… kita tengok muka dia je eh.. will u still say Gaga lagi cantek? Seriously bro?
pose nak sama je ye...fotografer punya keje la ni

Tanpa mekap..ho yeah!

Ok compare dengan Nicki Minaj?
come on come on~

Bagi aku dia still lebih cantek..bukan takat muka je..come on, some curve and flesh .. what’s wrong with that?

Ini kira ok, zaman album 19 dia dulu lagi gemok..start album 21 dia da busy buat show sana sini sampai tekak sakit kena bedah segala, tu yang da kurus sket..
kan da kurus sket tuh..


Ok enough about Adele, the next one is someone who had been called Queen of Food Porn (gila!), Nigella Lawson…

dengan kuasa cabai, akan mencabaimuuuu~~

“Renowned for her flirtatious manner of presenting, Lawson has been called the "queen of food porn"-Wikipedia

First tengok dia kat Asian Food Channel..orang suka makan macam aku memang suka tengok cooking show,hikhik~ Tapi memang chef-chef dalam AFC tu style-style ah, macam Chef Michael Smith, Robert Rainford etc.She is one (and only woman kot) that caught my attention in AFC,through her cooking show Nigella Bites (nama cooking show dia je da flirtatious abes).http://www.emocutez.com

Tanpa bergantung dengan latarbelakangnya iaitu famili orang-orang kenamaan,she start her career as a journalist, then jadi freelance writer yang tulis column pasal food mostly. ..sampaila ke tulis buku pon pasal makanan jugak. Beliau kemudian menggunakan bakatnya dalam bidang “menikmati makanan” untuk menjadi host cooking show sendiri iaitu Nigella Bites..

Cara dia masak, prepare the food in the show (yang dirakam kat rumah dia sendiri) sangat seductive, nampak sexy dengan lirikan mata beliau, senyuman yang killer abes tu.. cara dia enjoy the food..fuhhh..nampak sedap betul~~ kira boleh pakai jugak la teori aku bahawa nikmat dunia (dunia sahaja ye) ada dua, 1 seks (pergh) 1 lagi makanan… they are somewhat related to each other..hahaha~ joking okeh!http://www.emocutez.com

“Lawson's sexy roundness mixed with her speed-demon technique makes cooking dinner with Nigella look like a prelude to an orgy".- The New York Times.
The chef, Gary Rhodes, spoke out against Lawson by suggesting that her viewers are attracted to her smile rather than the cooking itself.-Wikipedia

The most interesting part is, beliau sebenarnya takda sebarang latihan sebagai chef atau pegi sekolah memasak ke apa, tapi dapat host her own cooking show, and become famous bcuz of it.. Cool giler..
51 years old, but still gojes


Tengok!! Perempuan-perempuan gemok ni memang selalunya menarik dan unik sebenarnya..compare dengan wanita with typical look yakni kurus slim ala model konon padahal hidung tak cukup mancung pon (haha jahat!) http://www.emocutez.com

Namun begitu, gemuk selalu dikait rapat dengan attitude yang negatif..gemok je kena tuduh pemalas, kuat makan, tak disiplin, tak pandai jaga diri, mintak keja susah dapat, selalu jadi bahan lawak je..ada betulnya jugak gemok ni kekadang puncanya sendiri yang cari pasal, sendiri tanak jaga kesihatan,pemalas, tau makan tidor je..isk isk isk..takmo takmo~http://www.emocutez.com

Sekadar gemuk sikit-sikit chubby tu tapi masih sihat, what’s wrong with that lah kan? Aku penah sangat gemuk dulu, mana taknya sekali makan bedal segala atas meja atas pinggan, pinggan orang lain pon sapu.. tetiba tersedar dan mahu jadi sehat..so dapatla kurus seperti normal tapi takde la kurus sangat, adala ilang dalam 20kg dengan cara yang sihat, tak main strict diet bagai okeh~http://www.emocutez.com
Pon begitu masih ada mulut-mulut ala longkang masih memerli lemak-lemak comelku..macam nak tonyoh muka dia dalam longkang je weh!Tapi takpe, I am still gojes and I know it..wakakaka!http://www.emocutez.com

Moral of this entry, yeap beauty lies in the eyes of the beholders..but jangan stereotypekan beauty atau ke-cun-an seseorang wanita (mahupon lelaki-ek elleh sebok je lelaki~) pada satu jenis atau bentuk sahaja.. Jangan biar diri anda di-brainwash oleh rancangan American Next Top Model..itu awek-awek aneroxia ok! Fizikal hanya fizikal..kalau suka perempuan hanya sebab cantik, ingatlah cantik tu tak kekal.. aiseh terkona topik plak..hihi!http://www.emocutez.com

6 comments:

  1. Orang kata.. Kecantikan bukan terletak pada wajah.. tetapi pada mata seseorang.. hehe..

    ReplyDelete
  2. Hehe yeke? Abeh klu mata dia juling itik cane? Hihi~

    ReplyDelete
  3. btw gemuk is comel, tak kisah klu perempuan tu gemuk ke.. sebab still boleh kurus. senang je kot exercise2 leh kurus kan2.. tapi klau hati yang busuk pakai minyak wangi tebal mane pn stil busuk itam berkarat.. susa tu nak bersihkan.. hahaha.. btw pandang hati itu lagi mulia kan.. ngeh3

    ReplyDelete
  4. ya betul encek r-5..hehe...org ati busuk ni lagi kronik masalahnya..menjadi satu bonus (bonus kah?) bila da ati busuk, tak sedar rupa pon agak busuk...aduh mintak jgn la berjumpa lagi ngan spesis ni..mintak2 tak tergolong dlm spesis ini jugak..yeah~

    ReplyDelete
  5. Gua pernah jatuh cinta Keras dgn Nigella Lawson ni.
    5 malam tidur mengigau sebut nama dia ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen janganla berbaur lucah bro..kot ye pon taruk la pic sendiri dulu, ade bran? hahahahaha~

      Delete

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen