Wednesday, January 11, 2012

My Start of 2012:Gas Tank Monkey and Spider

Welcome 2012, phew 2011 was like speeding at Mach 5!http://www.emocutez.com
It felt like a year of 5 month only (hyperbole gila)...too fast too furiousss! Tetiba je 2012..

My 2011 ended with a very disturbing nightmare, but thank god, it was just a freaking nightmare.. http://www.emocutez.com
U know how disturbing? Imagine having to live in a house with a poser, yang menyerupai bentuk manusia, but in the end, surprisingly it was not a human at all?? It was actually a fat ass monkey who love stealing and guess what that monkey stole? A cooking gas tank???? and few other stuffs(disturbingly funny). It's wickedly weird man... Syukur it's already over..phewww~~http://www.emocutez.com

So I celebrated...hmm,more like welcoming lah, the new year of 2012 by jalan-jalan ke Kuala Kangsar, stayed at a friend's house in a nice rural kampung with waterfalls just a short walking distance from her house.. Adik gua sebok sekali ikut... balik tu gi jumpa member dia kat Taiping..
Show off pictha sket...




Air Terjun Batu Hampar, rasenye tula nama dia..
Spot baek untuk gelongsor!

Bukit apo tu den pon tak tahu

Istana Kenangan a.k.a Muzium Diraja Perak

Model tak berbayar  kat lakang tu..
Galeri Sultan Azlan Shah


Urutan muka kanak-kanak
I come in peace!No war monkey plz.. LOL

Background tu yang penting
Masjid Ubudiah


Cetail~

Berkayuh-kayuh bersama anak tauke~

Tasik Taiping bai~
Anak tauke lanje kat sini..layan je la kan~
Makan pree..


Okaii...itu je la paling cantek pon photo tu sebab pakai camera phone je..hehehe...

Hey apa gunanya that word SPIDER in the title? Haaaa~http://www.emocutez.com

Masa first day landing kat kampung kawan tu, kami explored dusun lakang rumah, then we found a big spider yang macam cantek...ada video je,pic pi mana tah..


Then on the last day kat kampung tu (2 days laterla), tengah borak-borak berjemaah dalam bilik tetiba kaki aku rasa NYIT! Ada rasa kena gigit, bawah peha, tak dapat nak belek unreachable lalu suruh adik snap pic, nampak macam antara bisul kecik atau nyamuk gigit, timbul sket...pedih-pedih tapi tak gatal...sapu je la minyak merah tradisional, few days later baru bengkak, dengan degilnya takmo pi klinik walaupon housemate & opismate dok suruh pi, dah sakit sampai pening baru la pi klinik..

Lalu doctor cakap ini dah bernanah sebab lambat datang klinik (padan muka berlagak macho lagi), and when asking me what bite, I said not sure, maybe a big ant, dia cakap "I don't think so..this looks like a case I handled before, like a spider sting.."

Damn spider, lu gigit gua ke kawan lu yang gigit gua nih???http://www.emocutez.com


Maka selepas minor surgery tu setiap harilah gua kena gi klinik dan siap dapat 2 minggu M.C lagi.. 2 minggu beb!! feymes aku kat opis jap, ramai tanya dah jadi spiderwoman ke belom...

Lalu aku cakap, 2 minggu ni training lah... ingat senang-senang je ke terus nak reti panjat dinding lawan orang jahat tangkap beruk pencuri...it requires training and skill...ark ark ark~~ so selamatlah aku ber"training" sekarang...
My start of 2012..how-to-be-Spiderwoman training..

Gua da check tiak gua, sayap lom tumbuh lagi, bulu ade a~~upps!

Azam tahun baru? Untuk menjadi spiderwoman yang lebih solehah....costume tu nanti gua design lain eh
http://www.emocutez.com



8 comments:

  1. lps ni leh pnjt bgunan la...dh jd spiderwoman..he3..
    Salam Ziarah dr H2O....^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe apalah sangat setakat memanjat bangunan ni..da terer dah..haha i wish~ thx bro for dropping by!

      Delete
  2. wAH!! Bestnya hang Dye jalan2 gitu..Akak ni dah lama tak bercuti..cuti je g kenduri kawen..cuti je g kenduri kawen..tak adventure langsung kan?huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe akak mmg tak adventure..jiwang je manjang,mementang de pakwe..(nada dengki)

      Delete
  3. i went to this air terjun late last year and ada org bgtau nak mandi ke just make it short..takut that,there'll be sudden rush of water from the top. betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooh flash flood yg macam kat waterfalls kat bohol tu eh maksud anda? hmm tak taw plak tapi menurut kawan yg dok kat situ tu, dulu penah banjir teruk situ, tu yg cam semak sket laluan masuk tu..

      Delete

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen