Wednesday, February 22, 2012

The Evil Version of Bumblebee, presenting Christine

Whichever come first, i don't care! This whole thing is fiction tho...

Kebanyakan orang (or at least kebanyakan kenalan lelaki aku la) akan berangan atau wishing to have their own Bumblebee...sama cam Sam Witwicky lam citer Transformers kan? Tapi Sam dipaksa bapak dia untuk pakai Bumblebee yang pada mulanya disangkakan kereta buruk semata-mata...Alangkah coolnye bila kereta buruk tersebut leh transform jadik robot..dan dengan bermodalkan Bumblebee tersebut leh dapat awek se-hot Megan Fox .. perghh sape tanak Bumbleebee kan? http://www.emocutez.com
Can you really get that kind of a babe with a car looking like that?Unless it's a Bumblebee..
Tapi kalau yang diangankan jadi lain plak..bayangkan one fine day you bump into one hot looking car, perggghh cun seksi..fell in love and bought it..walaupon pada dasarnya buruk, need a lot of work to fix it, people around you just don't see the beauty yet.. but you totally into it... mesti dengan angan-angan "nilah Bumblebee aku."
Good thing is, this guy believes in there is more than what meets the eyes..
Alih-alih dia tak jadi Bumblebee, dia jadi Christine....


Yeah Christine..aku tanak kereta aku jadi Christine dow...http://www.emocutez.com

Christine adalah sebuah filem horror zaman aku tak lahir lagi, 1983, yang diadaptasikan dari novel dengan tajuk yang sama hasil tulisan Stephen King (buku dia aku selalu nampak kat shelves, baca? tak penah try lagi, masih setia ngan Harlan Coben..haha) 

Actually bapak aku penah la cerita kat aku pasal filem ni masa aku kecik-kecik dulu, dia cakap citer ni best, pasal kereta berhantu yang bunuh orang..Tapi tak bagi tajuk..tadi ngah layan 9gag, terbaca 1 komen yang sebut sikit pasal Christine, terus la Google..hehe

Lebih seronok lagi, bukan takat Google je, Youtube sekali, luckily ada manusia genius upload kat situ, dapekla beta tengok free.. wakakaka (tengok kat opis lak tu..)


Dipendekkan citer,Arnie, seorang nerd yang outcast (macam Sam Witwicky jugak) terjumpa kereta ni terus beli sebab jatuh cintun pandang pertama.. Dari seorang yang nerdy mula tukar jadi kurang ajar, kasar, poyo, dan sebagainya yang buruk lah.. dia jadi obsess ngan keta tu.. Keta tu plak memang dari awal tah hapa yang merasuk sampai leh hidup dan jahat camtu, suka bunuh orang, dan juga Christine tu dipercaya berjantina perempuan, sebab tu dia akan jeles ngan gf pemiliknya even pemilik sebelum Arnie pon dia da bunuh si isteri..

Oleh kerana movie ni zaman 1980-an punya, takde adegan ganas seganasnya, which is agak potong stim la kan, no blood everywhere, but the idea is there lah, just they didnt pull it off maybe because zaman dulu movie dibikin wihout explicit content and scene, be it horror, sexual or even religious, social or political thingy..how peaceful is that? http://www.emocutez.com

In that case, I demand a remake of this movie, and of course directed by the Saw director,James Wan, to make it a blast!Haha... kepuasan sejati.. Just dont get it la why is there a lot of rubbish movie remakes but not this Christine? Haven't anyone notice the potential of the remake? With today's technology and talent.. they should really make it and make a good one..

P/S: to whom should I suggest this genius idea? http://www.emocutez.com

2 comments:

  1. Replies
    1. ahaks...horror yg tak keluaq muka antu bleh a..hehe..minat crita pelik2 sket..unpredictable ending..neway,thx singgah!

      Delete

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen