Tuesday, May 29, 2012

Manusia Sibuk Nak Jadi Patung

"Eh comey la awek ko ni..muka cam patung..."

Ohh cunnyerrr
"Orang betul ke ni weh? Ke patung je? Hehehe.."
Ohh blog aku dah jadi biru!
"Err orangla weh..dia sangat comel macam patung, cun giler..Mata bulat, hidung mancung kecik je, takde la besar kembang cam babun! Huduh giler a kalau muka tak cam patung..tak rela aku!"

Omong-omong jejaka yang mengidamkan awek comel macam patung..Muka jejaka tersebut?? Jeng jeng jeng..


Banyak kan lelaki camni? hahaha~ berdosakah aku berkata benar~
Bermulanya dari awek-awek bimbo Korea yang sanggup berbedah-plastik bagai nak nampak cam patung, (muka semua se-peshen je sampai aku tak boleh beza depa ni, yang lawaknya ada lelaki-lelaki yang sangkakan itu kecantikan asli).. Dan sekarang seluruh dunia sibuk nak jadi cantik dan comel macam patung..Barbie doll la itu la inilah..

Sebagai contoh si perempuan Ukranian ni,Valeria Lukyanova,21 tahun, asal memang model la, tinggi lampai (perempuan Russian dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya ni kan memang tinggi gila).. Sanggup gi buat major plastic surgery which is like 90% of her original figures diubah semata-mata nak jadi real life Barbie doll? How bizzare is that? (oh here I go, judging people, but hey, we are all judges, ain't we? if we don't judge, what are our brains and reasoning for, rite?)
Check out the before pictures of her here..not that bad either.. 
Masalah mental sungguh manusia-manusia seperti ini..kalau betul pon dia huduh gila macam dalam cerita Korea 100 Pound Beauty tu, demi dapat self-confident dan attention dari lelaki-lelaki jahanam yang shallow lalu dia buat plastic surgery,itu pon aku rasa sangat tak patut, apatah lagi la minah ni yang asalnya dah cun, sanggup pulak nak buat surgery nak bagi nampak macam patung..not enough attention, really?http://www.emocutez.com

Kita compare plak dengan seorang mamat Sweden nih, muka memang cam patung tapi tak perlu surgery..perlu mekap sikit la kot..how amazing? He looks like a pretty doll without needing to undergo any plastic surgery, but the only problem (problem ke?) he is a HE..means a boy..

this is not a "she"..nor a shemale..nor a drag queen..just something to do with VK..
Yohio (nama glamer je), 16 tahun (sebab tu muka sangat jambu), adalah lelaki Sweden yang obses dengan kejelitaannya, dan obses jugak dengan budaya Jepun selepas dia dapat tahu muka dia cam anime Jepun.. 
He then developed an interest in learning the language, and started reading Japanese blogs and following Japanese celebrities on Twitter.
After starting a Swedish Visual Kei band called Seremedy he was signed to Universal Music Japan and quickly developed a cult following because of his beauty.- news.com.au

You really have to check out the video (above).. Sure akan terbitnya perasaan semacam.. Haha..

Muka dia tanpa mekap..
Ini dia dan bandnyer..Seremedy..a VK band..

So moral cerita aku ni kan..Kita ni kenapakah perlu nak muka kita jadi cam patung? Atau mengagung-agungkan orang muka cam patung? Macam dalam website cerita pasal Yohio ni, diorang describe him as having a doll-like features, "doll-like"?? Bukan doll is created in the first place to look like human ke? If not they would look like alien ke, ayam ke unta ke..roti ke..

Kes Yohio ni takpe lagi, description jer diorang guna "doll-like", yang si Valeria tu lagi ape celop? Buat surgery semata-mata nak jadi "doll-like"? Who made the doll dude?? http://www.emocutez.com
Ruth Handler watched her daughter Barbara play with paper dolls, and noticed that she often enjoyed giving them adult roles. At the time, most children's toy dolls were representations of infants. Realizing that there could be a gap in the market, Handler suggested the idea of an adult-bodied doll to her husband Elliot, a co-founder of the Mattel toy company. He was unenthusiastic about the idea, as were Mattel's directors.-http://en.wikipedia.org/wiki/Barbie
Abeh kalau muka tak cam patung tak comey la ye? Sebenarnya orang yang buat patung ni, buat patung berdasarkan apa ye? Inspirasi untuk dia mereka(design) muka patung tu dari mana ye? Bukan manusia ke? Dah tu kenapa manusia sibuk-sibuk nak muka jadi macam patung pulak? Bukan patung tu yang diciptakan muka macam manusia ke? Mari kita renung-renungkan..http://www.emocutez.com

P/s: yang make up je untuk nampak cam patung tu tahan lagi la..asalkan dia mengaku dia make up, macam awek-awek dok buat tutorial bagai tu..gua rase itu ok lagi la kot..gua rase a..lu orang nak rase ape lu orang punye pasal la..hihi

Sources for your better understanding:

0 comments:

Post a Comment

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen