Wednesday, July 11, 2012

Sudahla Jatuh, Ditimpa pula Tangga

Bunyi tajuk dah sedih, malang bertimpa-timpa..Itulah keadaanku sekarang..tah apa silapku..dugaan..http://www.emocutez.com
Opocot..
Entry aku yang pasal sejarah handphone aku, dah cukup clear menunjukkan dasatla cabaran dan dogaan dalam hidupku, tu baru phone bro, belum gua cerita benda lain lagi..http://www.emocutez.com

Handphone gua yang gua baru pakai tak sampai setahun tu dah kena lenyek ngan kereta..ni rupa beliau sekarang..

Tadaaa..sungguh kasihan beliau..
So sekarang gua berbalik kepada meminjam handphone tak terpakai milik bapak gua..Nak repair cam tak berbaloi sampai RM350 (untuk reference lu tengok sini )..takut dah repair kang de masalah lain, nak beli lagi phone mahal-mahal camni sayang plak sebab takut rosak lagi.. gua kan careless sket orangnyer..http://www.emocutez.com

Handphone ni hidup je lagi, display screen je 1/3 dah blank and touch screen pecah..tah apa mau bikin..gua taruk lam museum je la fon retak seribu gua nih..

Then boleh plak on the way ke kedai fon tu kereta gua kena langgar belakang, tapi naseb la si pelanggar tu bertanggunjawab, suruh antar kedai kawan dia nanti dia settle..Harap-harap okeh la..

Dah tu plak, baru gua bercita-cita nak tukar cover set motor gua sebab da buruk sangat (gua ada cerita dalam entry ni) Baru gua cucuk duit semalam, boleh plak hilang duit tu..amount tak payah mention, buat sakit jiwa je..http://www.emocutez.com

Fulus  datang dan pergi, dari Dia ia datang, Dia jugak boleh ambil balik..Dia sayang sangat kat aku la tu..



Nak tension sedih lelebih pon apa hal, duit boleh dicari, kot la mak ke adik beradik meninggal lain la kalau nak sedih-sedih..Janganlah cintai material sangat (cubaan memujuk hati nan lara haha)

Allah s.w.t ni maha adil..aku diuji macam ni, tapi aku banyak kawan yang bebaik dan family pon baik je la of course..http://www.emocutez.com

Aku actually baru je balik dari KL sebelum duit hilang tu, join event lari melari ni..

Sepeninggalan aku kat KL selama 3 hari 2 malam (cewah) kawan-kawan aku banyak nolong, tumpangkan aku rumah, kejap lagi tukar rumah lain, lepak ngan kawan lain, tidor umah kawan lain plak, belanja makan, tolong antar ke sana ke mari tanpa berkira..sayang betul kawan-kawan aku kat aku walaupon aku laser orangnyer..haha http://www.emocutez.com

Laser tapi hati baik gak taw (gua mamasuki bakul dan mengangkati diri sendiri, tak syak lagi!), sebab gua takde ngumpat-ngumpat ke back stabbing ke macam sesetengah orang yang depan cakap lembut kemain, teetaapiiiiiiii!!!!http://www.emocutez.com ~berdasarkan pengalaman bro..

Moral of the story, gua memang careless and serabai..bila la gua nak jadi pompuan ayu lemah lembuthttp://www.emocutez.com

2 comments:

  1. Gua bila baca rasa macam nak kesian kat lu tapi ayatlu buat gua rasa nak tergelak. xpe le jngan ditangisi perkara yang sudah, dah usaha untuk jadi perempuan melayu terakhir, perlu dikekalkan. lu jangn sedey2 okie. gua doa2 lu murah rezki. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha terima kasih kerana mendoakan gua, gua mendoakan lu kembali :P

      Delete

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen