Monday, March 25, 2013

Worst Birthday Ever?

Today is my birthday..last year on my birthday I was in Langkawi with my two good A++ high-quality friends of mine from school (or childhood friends lah)..
Ni lah kawan-kawan gua gred AAA punya tuh..
Tahun ni sangat berbeza..wow..nak taip pon rasa kesian kat keyboard..mau lingkup jugak keyboard setia ku ini..

Sebermula..

Dalam sebuah kilang keju, pekerjanya yang bersifat sementara (kontrak) dibahagi kepada 2 kumpulan..Kumpulan pertama mempunyai projek yang terbengkalai, lalu meminjam pekerja kumpulan kedua untuk membantu di fasa-fasa akhir projek..Jadi setakat membantulah beliau akan kerja mereka..tidaklah beliau tahu hujung pangkal projek tersebut..Mandor kilang hanya memberi order..

Arakian, dahla jadi pembantu umpama pelakon pembantu dalam drama yang nampak tak penting, pemilik asal projek tu pula bagi instruction pon rileks-rileks john je..Siap salah-salah bagi lagi..tambahan perisa lagi, last minute gak disuruhnya tambah kerja lagi..pastu rush si pembantu sebab katanya da nak sampai dateline..the hell? Arahan kerja pon datang mengesot-ngesot, tiba-tiba pass baton beliau kena memecut pula?

Setelah selesai bahagiannya, beliau bertanya jika perlu amend, dengan muka plastik Barbie-dollnye menjawab mereka buat tak mengape..so beliau ingat ok la fine..tup tup end of the week kena panggil mandor-mandor..issue complaint sebab kerja beliau tak siap on time and meet the requirement...
Melotup beliau sebijik cenggini..maapla the bearer of bad news,u've been cursed unintentionally

Rupe-rupenye..beliau telah direport sebagai orang yang melambatkan kerja itu walaupon kerja beliau macam 2% je dari the whole project, beliau dikatanye penyebab project tak meet the dateline..

Resulting her to resign...gudbye hell and the dwellers of hell..u guys deserve each other..hope u guys all burn in hell..

Syahadan, shahidan kassim baba, begitulah ceritanya..

Ok gua sedih tu adalah sikit kerana gua terasa teraniaya, tapi gua ada keupayaan luar biasa yang mampu mentransform kesedihan kepada kemarahan..maka gua tak perlu la sedih-sedih lagi..Lagipon banyak kawan-kawan real gua yang memberi gua semangat, actually dari dulu pon dorang da nasihat gua to leave the hell, gua cuba sedaya upaya tapi belom dapat yang betol-betol gua nak, choosy jugak gua ni, padan muka..

Hence, salah seorang dari kawan baik gua bawak gua jalan-jalan dengan kereta hybrid baru dia tu dan belanja gua makan-makan..Dia memberi semangat kat gua yang gua don't belong to that hell (actually dia pernah kerja sekejap dalam hell tu tapi dia left sooner than any of us).. Gua far better than them (judging from their education masa sekolah dulu, and which IPT they got into)..Kata-kata dia memang memberi gua semangat..I am not a loser just because of this so-called conspiracy..Orang nak lepas diri memang senang to put the blame on others..Oh god repay their deeds in the worse way ever for this sin is greatly hurting an innocent being..

Burn burn in hell..
Tadaaa...haa nampak kereta hybrid beliau? Leaving the hell allowing her to buy that car!
Orang takde bf la katakan, celebrate dengan member je la hihi..

Anyway, good friends like her, and other great friends of mine (kawan sepelarian gua pon bestest in the world) are hard to find..they accept me the way I am, and always there for me during my downfall..compare to those who just hang around in my best state, and stabbed me at the back for their escape..and leave with innocent guilt-free faces..disgusting! Don't forget, what goes around comes around..I'll pray for that..


0 comments:

Post a Comment

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen