Tuesday, July 22, 2014

Salam Ramadhan, Gaza diserang, Malaysia dan Nasib Malangnya








Hati sayu, nak makan tak lalu, termenung.. Bangun sahur dikejutkan dengan berita sedih, MH17 ditembak jatuh di ruang udara Ukraine.. MAS lagi.. banyak alasan tak munasabah, kata konon salah MAS sebab guna route kat tempat berperang, kenapa tak tukar route lah itu  la ini lah, orang tengah sedih, Malaysia sedang teraniaya, Malaysian jugak nak blame Malaysian's asset or product or whatever they call it. Malaysian mentality.

Right before MH17, kecoh dengan awek Melayu bertudung CDM 25 mengamuk dengan steering lock. Viral video dia, banyak makian dia dapat dari warga prihatin Malaysia, specially Melayu, dia pulak dapat kumpul pahala free dari orang yang maki dia, terbaek sangat. 

Lepas kes ni rakyat Malaysia tak sedar-sedar lagi, tambah-tambah Melayu... Kalau UMNO dengan racistnya, apa beza pulak dengan puak pembangkang kalau fanatic sangat, setiap benda nak dikaitkan dengan politik. Yang maki dan viralkan video awek CDM 25 tu banyak orang pembangkang (walaupon aku tak pro-UMNO), yang asyik salahkan MAS dalam tragedi MH17 ni pon pembangkang gak. Dah la PM bagi ucapan tak tegas langsung, dengan gaya je macam pengumuman tarikh puasa atau raya pon satu hal. Putin, Obama lagi lah, takyah cakap. Malaysia memang diperkotak-katikkan, yang jadi mangsa, MAS. Kesiannya MAS.

Aku taknak jadi pakar konspirasi teori kat sini macam MH370 dulu sebab i am sick and tired and so heart-broken, even tho takde sape aku kenal dalam flight tu, baru satu sem aku kat sini, 2 kali MAS jadi mangsa keadaan. It can't be coincidence right? 

Source

Tapi benda paling sedih bila fanatik pembangkang, tak abeh-abeh blame MAS, even Dato Seri Anwar Ibrahim pon menyeru rakyat untuk bersatu dalam insiden ini, tapi penyokong tu yang lebih-lebih..dengan la kata ketua korang..
Dari Facebook rasmi beliau
Kalau benarlah bagai dibincangkan digembar-gemburkan tentang teori  konspirasi bahawa ini semua plan Obama a.k.a boneka US, sebab takut dengan ekonomi dorang terjejas dari negara-negara yang tidak mahu tunduk padanya iaitu China dengan menghilangkan MH370 yang penuh dengar VIP dan orang kuat China dan Russia dengan menembak jatuh MH17 supaya boleh menaikkan kemarahan dunia terhadap Russia tapi Malaysia yang tersempit mungkin atas akibat terjerat dengan "deal with the devil"..maka sedih dan amat menakutkan since we are Malaysian, the one tersepit,  and what's more devastating is this the proof that memang humanity is lost... Lost!


Bercakap mengenai humanity, si Laknatullah Israel Zionist memeperhebatkan lagi serangan ke atas Gaza sempena Ramadhan ini, dan mungkin jugak kejadian malang MH17 adalah untuk mengalihkan perhatian dunia dari kekejaman Zionist iblis ni ke atas Gaza.

Sedang rakyat-rakyat negara maju termasuk yang bukan Islam memihak kepada Gaza yang merupakan mangsa dengan aktifnya buat rally,demo to protest and video drama, boycott campaign on Israel and stuff, and even some died in Gaza for Gaza such as Rachel Corrie from US and Tom Hurndall from UK, yet it is very sad, extremely frustrating and infuriating to know our own Malaysian non-Muslims, almost all of them, rata-rata dari golongan ini di Malaysia memihak kepada kekejaman Israel... Salah Muslim Malaysia sendirikah? Salah kerajaankah? Salah minda mereka sendiri kah? Some (and i mean some) of non-Muslim of Malaysia seems to be very selfish, saying it's not our problem, and worried if we show our solidarity with Gaza which automatically means that we are against Israel, we might be attacked by Israel or US, economically or in a warfare whatsoever.. so really, "i care about my ass more than humanity"? All those taukes, lawyers, doctors and the rich non-Muslims and non-Malays of Malaysia? That's how you think?


This is from Bersih page.. sadly all the "we are united regardless of race against corrupted government" seems to be just wayang.. There are more comments by Juli Ooi in that page, even saying that based on Bible and old testament, the land of Palestine belong to the Jews, which indirectly suggesting that the Jews have the right to kill all Palestinians living there..that my friend is a Malaysian....how sad? 

The only sensible non-Muslim, particularly Chinese of Malaysia found in Bersih page..and he is the only one..
Kaw-kaw want to justify that the killing of Gaza's children and women is lie and one-sided story.. Haish...

So will we, Muslim of Malaysia, or should we, feel safe, living with this kind of people? I am never racist, but this gives me goosebumps..


Allah rahmatilah Malaysia....

p/s: selamat boikot barang Israel.. kalau non-Muslims boleh buat, apa masalah Melayu kita benci sangat usaha boikot barang Israel ni? Mungkin benar, Melayu belum tentu Islam..

1 comment:

  1. MUSIBAH YANG BERLAKU PADA NEGARA KITA TAHUN 2014 INI MEMANG MENCABAR..BIARLAH MASA YANG AKAN MENDATANG INI DI JAUHKAN PEKARA2 BURUK DARI MENIMPA KITA , NEGARA DAN SAUDARA ISLAM KITA...

    KELAPANGAN SINGGAH BLOH KAMI YER..SANA MURAH...MURAH...MURAH ❤❤❤

    CLICK>> http://izzium2u.blogspot.com/

    ReplyDelete

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen