Sunday, March 22, 2015

Escape to Krabi

Lagi seminggu nak fly balik ke Aussie, aku sempat pulak ke Krabi..hohoho...

Dulu plan nak honeymoon kat sana, dah tak kawen-kawen jugak so aku pi dulu, honeymoon target kat tempat jauh lagi hahaha bajet~

Kami amek tour je, pakai jalan darat, tobat takmau buat dah, next time kalau nak pi nak naik flight ja, penat and time consuming betul pakai jalan darat ni...

Walaupon van VIP tu selesa dan best, tapi penat dok dalam van ja.. huhu.. bajet habis dalam RM500+, 3 hari 2 malam.. Sebab kami plan last minute, tak dapat hotel kat Aonang beach, dok kat pekan Krabi yang bukan di tepi laut huhu.. Lagi satu big mistake kami ialah pegi pada CNY.. packed gila masa kat border, 2 jam kat situ je..gila punya dugaan..

On the way balik kami singgah Hatyai dan Danok..a piece of advice here, jangan naik gajah kat Hatyai.








 
















Krabi memang best, specially air laut dia yang jernih gila tu..ciptaanNya yang indah..i'll visit there again next year!

2 comments:

  1. Dah lama aku x jengok blog kau. Aku kira hampir 3 tahun. Tak sangka masih updated.
    -Brader Beger.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai dah kawen pon kau sekarang kan, hehe, banyak lagi post aku yang berinformasi dari yg ni, mohon baca, penat aku tulis haha

      Delete

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen