Monday, March 21, 2016

Turki dan Sosial Media

The biased global media focus had put this series of tragic bombing event in Turkey behind the spotlight, a massive difference in the amount of attention it gave to Paris bombing happening November last year. This was because global media was doing this "agenda setting" to again attack the one true religion that is Islam. The Paris attack was widely broadcasted, so frequently and dragged for months, to lastly revealed as a suicide bombing attack by ISIS, which they acquired the evidence from the dead bodies, which appeared to be the terrorists' perfect passports. I mean what kind of stupid terrorist would do that? But well, however stupid it might sound there were still lots of Islamophobic bigots who would fall damn right into it. And this type of stupidity have no cure, too bad.

So back to whatever happened in Turkey, it's nothing like what happened in Libya where there was a revolution, reformation, uprising by the people (although it was triggered by some foreign spies because Ghadafi want to use gold instead of USD in trading), what happened in Egypt, where the Arab Spring in 2011 took down their hated corrupted thug-president Mubarak and his men,  and replaced him with the much better Dr Morsi, (which later today the shameless As Sisi captured and declared himself to be the Egypt president despite the majority of people hate him, and he killed them for hating him).

What happened in Turkey is an attack well-planned by foreign country, and you should already know who, because Turkey , the President is Erdogan, has strongly and boldly declare his welcome to Syria refugee (chased away by the ethnic cleansing by the Shiite Basyaar) and shot down a Russian fighting airplane which was on its way to attack Syria as a response to the Paris bombing. The bombing in Turkey happened 3 times, and none of the 3 events were reported by the biased CNN, freaking obvious.

Some bullshit stories as agenda-setting pulled by the global media..

"In Turkey, the Turkish people are oppressed for so long since the establishment of the republic exploited international powers such as Israel, the US and Russia. This is clear when America was still stubborn to list the PKK (Partiya Karkerên Kurdistan / Labour Party of Kurdistan) or their proxies in Syria YPG (Yekîneyên Parastina Gel / People Protection Party), PYD (Partiya Yekîtiya Democrat / Democrate Union Party) as a terrorist group, although they openly declare that they are responsible for the attacks in a suicide blast in Ankara and Istanbul. This stubbornness departure point of the American establishment that wants to make YPG / PYD / PKK as their proxy in maintaining their power and curb the influence of ISIS in the region. American intervention is clearly visible from the issue of the Black Sea (Black Sea) which is still pending. Up to now, the weapons were supplied by the United States to terrorism, on the grounds that "undermine and defeat the ISIS" as stated by the United States President, Barrack Obama. Turkey , a Muslim-majority country that successfully led the country through democratic elections at this time attacked from every angle , it can be seen from the international media coverage that was biased in reporting news about Turkey and also likes to sensationalize the news that occurred in Turkey in order people are afraid to invest in Turkey or in visiting Turkey ."


Bagi orang Malaysia Islam yang leka atau tidak mahu mengambil tahu, cuba lah baca dari sini 

Apa yang dimahukan oleh kuasa-kuasa luar terutamanya Amerika, Israel, Iran dan negara-negara lain yang mencemburui Turki adalah untuk memusnahkan keamanan yang dikecapi Turki yang kini mula membangun dari setiap sudut.

Paling sedikit aku boleh buat ialah menukar Facebook profile pic untuk tanda protes dan kesedaran oleh mereka yang masih tak tahu apa yang berlaku. Aku turut edit DP untuk rakan-rakan FB aku yang rapat, yang aku rasa prihatin tentang perkara ini, dan rakan FB yang share post tentang Turkey. Agak sedih, ada di antara mereka tanak atas alasan, "tanak jadi poyo", "saya bukan pejuang agama macam awak", "saya doa lepas sembahyang dah cukup.." Sedih sebab ada di antara mereka bagi alasan seolah-olah takut apa orang kata , lebih takut apa orang cakap dari apa Allah cakap nanti..

Apa pentingnya tukar DP? Sosial media ni dah jadi macam makanan atau oksigen kepada hampir 90% manusia atas dunia ni yang ada akses internet dan memilik smartphone. Dan dari 90% ni, hampir semua mereka ada FB dan aktif menggunakannya. Bagaimana dulu tukar DP ke rainbow atau Pride Flag sebagai celebration of same sex marriage approval di US tahun 2015?  Kenapa dan apa efeknya? Tukar flag ke benda Perancis sebagai tanda Pray for Paris? Methodnya:

First macam kita tengok org melayu Islam tukar rainbow DP masa musim sokong LGBT bulan 6 tahun lepas, sebab dia tengok orang lain tukar, atau FB offer nak tukar tak, tapi dia tak paham tu tanda solidariti utk LGBT, so tetiba orang Islam sokong benda akhir zaman tu.
Cara kedua iaitu org tengok dan curious,bila kawan-kawan dalam FB tukar DP beramai-ramai, atau dia tengok dekat ruang komen post dari page-page, then gi search, so dari situ agenda atau awareness tu dah reach kat ramai lagi audience. Ramai yang akan tahu dengan cara itu.

Kes PrayforParis pula, diwar-warkan besar-besaran untuk raih simpati, pada mulanya, secara tidak langsung bila keluar news kata yang bom tu Islam, Islamofobia dicetuskan. Ramai mat salleh jahil jadi emotional sampai sanggup declare kalau jumpa mana-mana orang Islam dekat area dorang, dorang akan bunuh! So nampak tak permainan dia? Sama juga la kaedah orang yang tak tahu, tapi tengok ramai tukar DP, akan search, so bertambah ramai yang tahu dan akan takut dan benci dengan orang Islam.

Masalahnya sekarang, Facebook tak war-warkan pasal Turkey ni, dan tak offer nak buat DP untuk Turkey pon. Ramai, termasuk aku ni sebenarnya dapat tahu lepas 4 hari pengeboman berlaku. Dan malang jugak la rakan-rakan dalam FB aku tak banyak yang share, menunjukkan jenis kawan yang aku ada jugak la. Sebab tu pentingnya DP Turkey ni.

Banyak yang bagi alasan, konon lepas semayang dia dah doa untuk Turkey ni, aku apa tahu. Masalahnya aku kenal kau, bukan semayang sangat pon orangnya.

Kepada sesiapa yang baca post ni, tolonglah...tolong sangat-sangat..play your role, jangan lupa esok kena tanya apa kau buat saat saudaramu perlukan kau? Takkan kirim doa je, ikhtiar dan usaha lain? Bukannya sakit lumpuh ke apa kan..upload selfie takde masalah pulak.


I cant recall if ive ever used this in my previous entry, but this pic speaks the real thing.








0 comments:

Post a Comment

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen