Wednesday, March 30, 2011

Kenapakah Jehan tade skrip?

YAH!why meh? jehan yg ku suka bila berjambang (klu tak berjambang n rambut sikat lakang i dun like!) dlm citer Hikayat Merong Mahawangsa tak diberi skrip? correct me if im wrong..but as i notice la kan masa tengok movie tu kat wayang (di mana agak-agak rasa nak terlelap sebab agak slow, bersama ayat2 skrip kona pi kona mai ,sangat tinggi bahasanya http://www.emocutez.com) watak beliau memang tadak skrip..taw-taw time dok lawan-lawan kena kelar leher dengan sapa nama pawang jahat tu.. ahaaaaa Taji namanya.. (visit here plez)

Kot ye pong bagi la skrip sebaris dua kepada beliau kerana sesungguhnya beliau adalah antara faktor pelaris citer ni dan pelakon yang agak digemari ramai ..terutamanya wanita http://www.emocutez.com



Sebenarnya nak mengulas mengenai cerita tersebut, yang mulanya aku tanak tengok lagi sebab aku dapat sms dari Celcom kononnya aku "berpeluang memenangi tiket ke HMM"  kerana top up sebanyak RM120  pada hujung bulan 2 ari tuh...bukan main aku call customer service dia tanya camne nak reply, da buat kemain ku tunggu punya tunggu tadak pape pon..takut tunggu-tungu kang terlepas di pawagam,kesian KRU..sebab penat-penat wat citer bajet tinggi orang pi tengok  pirate DVD lak..http://www.emocutez.comso spontaneously on that one fine day aku ajak member tengok kat Wangsa Walk,

And citer dia..hurmm... bagi aku kurang impak..tak teruja..tak sampai keterujaan yg cuba dicetuskan ..lebih kurang cam sama halnye dengan Cicakman yang bila citer dia abeh i was left clueless... http://www.emocutez.com


dari segi graphic tak dinafikan...superb la haii..remind me so much to 300, the Lord of the Ring, Ong Bak, Harry Potter, Pirates of the Caribbean ...maybe inspired by la kot...not bad...no offence but really, it's a nice try..it was really a good result..just jalan cerita je..plot sangat loose...kegentingan yang cuba digambarkan, semangat peperangan yang cuba digembar-gemburkan memang kurang sampai..aku harus memujuk hati untuk sampai baru sampai..

However, to conclude...usaha dan pencapaian yang  baik dari KRU http://www.emocutez.com.. cuma kalau boleh, (ya ku sedar cakap memang sonang,siapalah aku..) kalau bolehla kan, jalan cerita tu biarlah strong sikit..alang-alang  bajet berjuta-juta... jalan citer biar perfect...baru meletup-letup..bust the block,blockbuster!

Yeah,majulah industri perfileman negara..ambilla saya bekerja dengan kalian ya KRU? kerana cita-citaku dulu adalah untuk bekerja dengan Universal Studio atau yang sewaktu denganyer...kahkahkah

Sekian disertakan pic-pic untuk menvisualisasikan tulisan ku ini...

Adegan meniup horn sampai tertonggek.

From HMM

From Ong Bak 
Dari HMM
Dari LOTR ..hehe

Dari HMM


Dari 300, my fav movie!


Dari HMM, berlawan di pantai
Dari Pirates of the Caribbean
Dari HMM, orang tua berambut n janggut putih
Dari LOTR, real sikit la rambut beliau
Dari HMM..askar-askar tak berbaju

dari Ong Bak.. 

photo source :
KRU STUDIOS - The Malay Chronicles: Bloodlines (Hikayat Merong Mahawangsa
Pirates of the Caribbean: At Worlds End in movies, article nr. 30264
I Watch Stuff - News 300 Posters
The Lord of the Rings - Wikipedia, the free encyclopedia
Ong Bak 3 (2010) 720p - BluRay RapidShare, MegaUpload, HotFile Free Full Download - WarezL

2 comments:

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen