Saturday, August 13, 2011

Raya Menjelang Tiba~ EXCITEDNYER!!!

HO YEAH!! Nak raya yeay!!


Sungguh excited aku nak sambut raya tahun ni..nak taw nape? Aku nak balas dendam maa!!http://www.emocutez.com

Tahun lepas aku dapat cuti 4 hari je, iaitu 2 hari sebelom raya dan raya pertama n kedua je...raya ketiga da kena keje da... CAN YOU IMAGINE THAT???  http://www.emocutez.com
malam raya kedua aku da kena drive balik KL... Raya ketiga da masuk ofis..http://www.emocutez.com

Cuba bayangkan...
Bayangkan betapa ruginya raya aku tahun lepas?Tak dapat beraya ngan kawan-kawan?

Betapa banyaknye rumah sedara mara aku tak dapat melawat?Posing bergambar dan sebagainya??

Betapa banyak kuih raya aku tak dapat makan?



Betapa banyak open house aku tak dapat pi?

Betapa banyak budak kecik aku tak dapat bagi duit raya??

Err yang last tu aku tak kesah sangat...tak kesah langsung kot wahkahkah!

Aku da tempah baju TIGA PASANG ini tahon (nak citer jugak tu), Tak sabar-sabar nak tunggu siap...muakakaka http://www.emocutez.com

Korang taw tak? (jawab je la taktaw) 1st day puasa je ari tu housemate aku da pasang lagu raya..pergh touching aku mendengarkannya..http://www.emocutez.com
Padahal nak diikutkan tak perlu kot..sebab dah skang tinggal dekat je ngan kampung, dapat cuti panjang lak tu...housemate aku tu kot la, kampung dia nun di Johor sana...

Tapi aku bukan touching apa...mengenangkan aku da tua...huhu..raya ni best time budak-budak je..dapat side income la katakan..kehkehkeh...

Main bunga api...mercun...kejar sana sini ngan sepupu-sepapat lama tak jumpa..skang ? kena kata terencat plak kang...http://www.emocutez.com

And kalau dulu raya time bebudak, dapat sampul raya berisi, kita yang kosongkan...skang? Dapat kosong, kita plak kena isi...da isi kena bagi orang plak...giler kedekut plak bunyiknya.. hehe takde la kedekut..cuma bezanya dulu masyuk skang keluar...besar perbezaannya tu..wawawa
wahh hamek ko,tak main 2 hengget, sekali seratus hengget wat duit raya tu!!

Apa pon Raya Aidilfitri ni is much more than that... hari kemenangan untuk umat Islam selepas sebulan berperang dengan nafsu...perang ke? Perang kat bazaar la kot..

Sebulan menahan diri dari bukan saja kelaparan,tapi nafsu segala nafsu, menahan diri dari perkara tak baik macam mengumpat..(highlight tu) ..melucah (erk?).. menggedik (haha merujuk kepada maksiat ye) Errr bulan posa je ke??

Bulan Ramadhan jugak bulan penuh rahmat..di mana kita digalakkan perbanyakkan ibadat, sebab pahalanya berlipat kali ganda..dan masa bulan puasa je kita boleh buat taraweh..so kena la grab this opportunity given ..baguih punya offer ni..macam video Anwar Hadi dan Aiman Azlan ni promote bulan puasa sebagai bulan penuh offer..


Sooohoo adorable lah dorang..http://www.emocutez.com

Zzzzup!! Err hehe..berbalik kepada bulan puasa ni...bak kata dorang dalam promosi di atas, jomla kita beramal ibadah di bulan baik ini..aku bukan ajak hangpa semua saja..termasuk diri aku ni gak..

Jangan plak da besaq panjang ni dok sebok main mercun bagai..supply kat anak buah je dahla,jangan nak tumpang sekaki..dan beragak-agakla,jangan mercun tu power sangat sampai gegar satu kampung, pastu ilang 2-3 jari..itu tak menarik~


Akhir kata, menjelang Ramadhan nak berakhir dalam 2 minggu lagi ni ..sobsob http://www.emocutez.com

Dan menjelang Syawal yang bakal tiba ini...Saya mengucapkan Selamat Hari Raya, Maap zahir batin yek!!http://www.emocutez.com (ni apa da kong si kong sini yang keluar plak..)

0 comments:

Post a Comment

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen