Tuesday, November 20, 2012

Berlari Atas Jambatan Sorang-sorang

Jambatan bukan sebarang jambatan, bukan jambatan Tamparuli mahupon jambatan London yang asyik nak falling down tu.. (u get my jokes rite? No? Fine!)

Aha jambatan apakah? Jeng jeng jeng!

Yeah gua ni yang konon-konon aktif bajet runner ni telah merajinkan diri mematisipet (rosak-rosak, participate..) dalam Penang Bridge International Marathon, pada weekend yang lepas (tapi yang 10k Run je la)..yang best nye, gua join sorang-sorang je this time..what a loner! http://www.emocutez.com

Yang lebih bestnya, gua sampai lambat.. Kul 6.30 pagi start, gua bleh sampai tempat parking kul 6.40..Pakai kasut lagi.. Parking plak nun jauh di sana..Gua lari la ke starting line, sampai dah dalam kul 6.50, dah mengah-mengah dah..kena tinggal jauh da beb..punya la stress.. http://www.emocutez.com

Tapi sebab gua hebat (hebat la sangat) walaupon tak lari sepenuhnya, tapi gua berjalan dengan sangat laju bila penat, or jogging, dan masa tengah jog/jalan tu gua akan spot/target mana-mana potential losers (kejam) depan gua yang macam gemok ke, lembik ke, gua akan pecut jap kejar and potong dia..Tapi ada 2 orang target gua yang gemok, lelaki la, berjaya potong gua balik dan meninggalkan gua jauh, malu siot!  Gua selesai gak dalam masa yang diberikan maka dapatla gua medal..Taadaa:
Kesian gua..orang lain tangkap beramai-ramai gigit-gigit medal..gua tangkap camni je..wuuu~

Persoalannya, kenapa gua join sorang-sorang? Pertama, sebab kawan sepelarian gua da janji kunun mau join sama-sama, tetiba senyap gua pon malas dah nak roger.. Kedua, gua da register, lari je la sorang-sorang pon.. Ketiga..sebab gua tak cukup friendly nak buat kawan baru kat sana..hahaha..jadi dengan tabah kental semangat jihad eh sukan, gua lari sorang-sorang..I'm not afraid to walk alone buddy http://www.emocutez.com

The health-concern and health-educated people realizes the importance in this..

Tahun lepas gua join gak, tapi dengan bodohnya gua join Fun Run, padahal 10km gak jauhnya..takde la dapat medal pon..huhu..

Last year,ni la rakan sepelarian aku yang bz ke ape tah tetiba tahun ni tak join lak

Ni my first time nyebok join dorang..tapi best a, suka lari dalam KL..

Minggu lepas memang minggu gua aktif, Deepavali tu pegi hiking kat Taman Negara Pulau Pinang, sampai sunburn teruk muka sebab terjun laut tanpa sunblock! Tiba-tiba gua menjadi Uganda~~

Gua yang paling "tuff" tu..Tuff dengan lemak..
Lepas redah hutan akan berjumpa Pantai Kerachut..

Sengal badan gua sebab lepas hiking gi terjun laut..balik tu pegi jalan-jalan lam Penang plak, balik rumah boleh kemas rumah teruk-teruk lagi..Sok pagi apa lagi, berjalan terkangkang-kangkang lah gua, dengan posture tegak pelik tertonggek..punye la sengal..

Next coming run is next year, January, kat KL..Kawan lain plak ajak teman dia sebab company dia punya event tapi dia takde geng..Ikut tu gua nak join weekend ni punya kat JB, cuti dah amek tapi tetiba rasa tak sedap hati, tak pernah pegi JB lagi kan..gua kensel..huhu

Sekian, sebenarnya cita-cita gua dulu memang nak menjadi dedicated runner, tapi sebab gua tak pernah consistent, sampai sekarang mimpi tinggal mimpi, teruk an an an? Wuuuu~ http://www.emocutez.com




0 comments:

Post a Comment

Bacalah walaupon senyap-senyap..Thanks kalau sudi komen